KAMERKOOR TEGENLICHT is een Amsterdams kamerkoor o.l.v. dirigent Paul de Boer dat bestaat uit vierentwintig ervaren en enthousiaste zangers/zangeressen. We brengen a capella koormuziek van begin twintigste eeuw tot nu, met veel aandacht voor originaliteit in de programmering en interpretatie van de muziek. We zingen bijzondere koorwerken van bekende, maar zeker ook van minder bekende componisten. Muziek met verrassende harmonieën, warme klanken en hier en daar ook een speelse noot. Van koorstukken op poëtische teksten en moderne volksliederen tot Russisch-orthodoxe kerkmuziek. Regelmatig staan er eigen composities van Paul de Boer op het programma.

We zingen repertoire dat ons uitdaagt. Zingen we het ene stuk graag vanwege zijn sprankelende klank, in het andere stuk wringen de dissonanten. We lopen graag uit de pas met onverwachte maatwisselingen maar genieten evengoed van intieme melodieën. We houden van eigentijdse complexe composities maar ook van werk uit de late Romantiek met mooie lyrische lijnen.
We zijn een hecht koor. Het zingen staat voorop, maar daarnaast vinden we een leuke en inspirerende sfeer ook belangrijk.

Repetities zijn elke woensdagavond in Amsterdam. Eén keer per jaar houden we een repetitiedag. 's Avonds is er dan een 'Diner Chantant': culinaire hapjes en allerlei optredens van koorleden. Het koor is opgericht in 1986. In 1989 nam Paul de Boer de leiding over en is de naam Tegenlicht gekozen.